top of page

Нейрографика и взаимоотношения

Павел Пискарьов

Взаимоотношенията съществуват в реалния свят, в телесния свят и в света на личностите. Но това не е нищо повече от отражение на вътрешната стратегия на отношенията.

 

По принцип човек може да бъде програмиран, например, с идеята за конфликт с някой близък, или с идеята за „лесно“ запознанство, или с идеята, че трябва да се търси партньор в продължение на много години. И тогава може да се включи друга програма, че е лесно да загубиш партньор или програма, че е невъзможно да имаш деца с даден партньор.

 

Коя е причината зад тези стратегии?

 

Отговорът е, че всичко е шифровано в невронните ни връзки. Всяка житейска комуникация, всеки фрагмент от нея или житейска ситуация не е нищо повече от сценарий, който е програмиран в невронната мрежа на всеки отделен човек. И човека не е способен да препрограмира този план с усилието на волята си.

 

Колкото и да се опитва човек, ако в невронната му мрежа е закодиран сценарий за самотна съдба, той несъзнателно ще направи всичко, за да остане сам. Той ще тласне партньора да го напусне. Или ще се държи по такъв начин при среща, че никога няма да може да установи дългосрочна връзка.

 

Това е така, защото е необходимо да се обосноват убежденията и някаква стратегия, че „трудно се срещам с хора“ или „не срещам много лесно непознати“ или нещо друго.

 

Топлината на отношенията също е вид стратегия и причината за нея също е в невронните връзки. Когато казваме, че нейрографиката е инструмент, който ви позволява да променяте невронните конфигурации без скалпел, тогава имаме способността да управляваме взаимоотношения чрез преконфигуриране на невронни мрежи, когато създаваме възможността за партньорство, бизнес, личностно развитие, възможността да имате едно, две или три деца, възможност за връзки с голямо семейство, братя, лели и т.н.

 

Всичко това не е нищо повече от невронни мрежи. Единственият въпрос е дали е възможно да се управляват. Нашата идея е да научим как да формираме онази невронна конфигурация, която ще тласка човек да взема решения и как другите фокуси на вниманието да започнат да се синхронизират с реалността, така че събитията да започнат да се случват по най-добрия възможен начин.

bottom of page