top of page

НейроГрафика - Мит за сътворението

В НАЧАЛОТО БЕШЕ САМО ДУМАТА... 

 

Преди няколко години преминах през дълбока лична криза.

Тя не беше първата в живота ми и аз като решителен човек, бях свикнал да се срещам лице в лице с подобни неща. Символиката на случващото се също благоприятства това: точно една година преди апокалипсиса на маите, на 21 декември 2011 г., реших да започна отначало и обявих „апокалипсис“ за себе си.

Животът и работата ми вървяха „нагоре“ - нямаше от какво да се оплача, но постепенно започнах да разсъждавам: като коуч имам много продукти, но те не са ми интересни. 

 

Моите услуги все още бяха търсени, но младите конкуренти, които работеха в същия формат, „натискаха“ все повече и повече. Стратегически сесии, обучения - всичко беше като на всички останали, стандартно, нищо авторско! След няколко години ще навърша 50, а по отношение на творчеството още нищо не съм направил в живота си - просто печеля пари и живея в изобилие.

 

Станах буржоа, въпреки че винаги съм искал да бъда творец.

Разбирайки това предопредели решението ми. Умишлено се гмурнах, главата първо, в предстоящата криза: трябваше да разбера какво ще се случи с мен, какво ще се промени около мен - и какво място ще заемам аз самият в този нов свят.

Впуснах се в търсене на нещо ново, защитих на дисертация, написах книги – всичко, което се случи след моето решение, ми даде нова информация, нови пътища и възможности. Липсваше само едно: отговорът на въпроса – Какво уникално нещо правя за хората? За какво, за кого живея, каква е уникалната ми цел в живота?

 

Кой съм аз? Какво правя?

Аз ли съм най-добрият коуч? Вероятно не.

Може би аз съм най-добрият моряк? Имам морски клуб, водолаз съм,

опитен яхтсмен ...

Наивно. Има много хора, които правят точно това всеки ден, безкрайно усъвършенствайки уменията си – всеки от тях управлява яхта много по-добре от мен.

Аз ли съм най-добрият бизнесмен? Абсолютно не.

Аз ли съм най-добрият боец? В крайна сметка толкова години в бойните изкуства ... Не, малко вероятно е: Не искам да се забърквам във всичко това, защото истинските, интелигентни мозъците ми пречат. Огромен брой хора се бият много по-добре от мен!

И така, в какво съм най-добър?

Отдавна обмислям тази тема. За добро или зло аз рисувам от дете - самият аз идвам от творческо семейство на актьори и художници. Всички обучения, които провеждам, винаги включват рисуване. Хората го обичат. Тези, които искат много, идват, снимат и признават:

 

„Това, което рисуваш, е по-добро от това, което казваш“...

 

Спомням си и друга история - преминавайки теста за статут на НЛП треньор, аз се провалих . Излизам с въпрос към Андрей Плигин, ръководителя на курса в центъра по НЛП:

— По-лош ли съм от другите?

— Не, не сте по-лош от другите.

— А защо "не преминал"?

— Защото не сте нарисували нищо, не сте направили визуална презентация.

— Но никой не го е направил!

— Никой друг не може, но ти можеш, не си използвал своя ресурс.

 

Още един намек! Значи най-доброто нещо, което мога да направя, е да рисувам, да рисувам навсякъде.

Друг въпрос - какво да нарисувам?

И тук започва забавлението.

Полет от Израел ме отведе в Москва на 29 април 2004 г. - пристигнах с покана да работя, за да изградя бизнеса на компанията Travel Boutique. Десет години по-късно, на 29 април 2014 г., отлетях обратно в Израел - пълен с вътрешни противоречия и размисли: не намерих решение на моя личен конфликт, никакви догадки не помагнаха - какво да правя? 

 

И така, високо над облаците, по-близо до Йерусалим, отколкото до Москва, думата „НейроГрафия“ внезапно ми хрумна в полусън.

Тази дума ме преследваше през останалите четиридесет минути от полета: първото нещо, което направих след кацането, беше да извадя таблет, да се свържа с интернет и да напиша думата „нейрографика“ в търсачката.

В отговор Интернет не ми даде нищо - и разбрах, че съм намерил това, което съм търсил през цялото това време.

Започнах да дешифрирам: има "нейро" (невро) и има "графика". „Графика“ е линия, а „нейро“ е мозък, психика: всичко, което засяга живота, състоянието, чувствата и отношението на човека.

Родена през 2014г. , тази удивителна дума породи цял метод за анализиране и трансформиране на реалността около нас. Нейрографиката расте и се развива – а заедно с нея растат и човешките възможности в познанието за света, Вселената и собствения живот.

Каня ви на невероятно пътешествие към откриване на себе си чрез този уникален метод.

 

Какво можеш да направиш? На какво си способен? Обичан ли си сте или не ? Ще има ли финансов успех в живота ви или не? Всичко е във вашите ръце - защото с този метод можете да контролирате границите на вашата реалност, моделирайки я сами.

 

Отивам!

Павел Пискарьов

bottom of page