top of page

Цветовете в Нейрографика: Елемент Метал. Свойства и приложения

Актуализирано: 31.05

Съдържание на статията:


  • Форма, структура и свойства на елемента метал

  • Приложение на елемента метал за решаване на вашите житейски задачи

_____________________________________________________Металът е четвъртият елемент на Аз-а. Той се ражда от Земята и преминава във Водата. Основните му свойства са: постоянство, ясна структура, сухота.Цветът на Метала


Как може да бъде изобразен металът в Нейрографика? Металът е доста контрастен елемент. Нарисувайте го добре с инструменти, които дават ярък наситен цвят. Подобно на други елементи, металът има няколко цвята. За основно вземаме кафяво. Може да бъде и в тъмночервени цветове, тъмнооранжево, почти преминаващо в ръжда, сиво и бяло. В естествените метали все още можете да намерите зелени петна. В Нейрографика казваме, че субектът, тоест самият човек, е по-важен. Следователно рисуваме, както рисуваме. Но за да разберем себе си, ние се придържаме към определени общи критерии.


Защо рисуваме елемента Метал в кафяво, въпреки че почти навсякъде в кръга от пет елемента Металът е изобразен в бяло? Белият цвят означава чистота, новост. Новите метални неща винаги са лъскави и блестят. В древни времена металът практически не е бил подчинен на примитивните хора. Смятал се е за много твърда субстанция. Първите метали, които хората са се научили да обработват, са мед и бронз. И те са червено-кафяви. А златото е жълто. Когато медта старее или лежи без подходяща грижа за дълго време, тя се окислява и придобива зеленикав оттенък.


Металът носи енергията на сухотата. И когато върху него попадне влага, той започва да ръждясва, губи твърдите си форми, става по-мек и крехък. И дори сивото желязо става кафяво, ръждясало от влага.


Защо повечето хора имат предвид точно желязо в кръга от пет елемента? Тъй като това е най-популярният метал. Той е евтин и относително лесно се обработва. 


Нейрографика ни позволява да управляваме впечатленията си. Рисувайки елементи от Аз-а, ние можем да придадем на себе си или на своите проекти качества, които ще помогнат за по-нататъшното развитие. Познавайки свойствата на определени метали, ние ги въвеждаме в нашата невронна система с помощта на нейрографичната линия.


Форма, структура и свойства на елемента метал


В Нейрографика не само цветът е важен, но и формата. Това е формата, която съдържа значението на основното съобщение. Металите имат ясна кристална решетка. Ето защо те имат доста висока якост. Опитайте няколко пъти да ударите камък, буца пръст. Те ще се рушат. Но металът само ще се сплеска, но няма да се разпадне. Може само да се разтопи.


Павел Михайлович Пискарьов, авторът на Нейрографика, предлага добавяне на кристали към метала. Това е мястото, където е ясната и здрава структура. Какви свойства можем да придобием или добавим към нашите метални или кристални дизайни? Това е сила, постоянство, в някои отношения дори устойчивост.


Как се раждат металите в недрата на Земята? Веществото е буквално „между два огъня“. Отгоре върху него се упражнява най-силният натиск от земната маса, а отдолу се нагрява от топлината на лава, огън. И как се образуват чисти метали, топени от планинска руда? По същия начин, под високо налягане при много високи температури. С други думи, чистият висококачествен метал е вещество, което при критични обстоятелства е придобило много здрава структура.


За разлика от огъня, земята и водата, металът може да получи ясна, строга форма. Можете да придадете на лицевата част на формата абсолютна гладкост, а на ръбовете - острота и изправеност. Дървесината също може да бъде оформена по време на обработка, но остава все пак същата мека дървесина и под въздействието на температурата не се топи като метал, а просто изгаря.


Приложение на елемента Метал за решаване на вашите житейски задачи


Как може да приложите знанията за цвета и свойствата на елемента метал в Нейрографика, за да решите житейските си задачи? Знаем, че с техниката на нейрографика имплантираме това, което привличаме в нашата невронна мрежа. Представете си, че ви липсва твърдост в отношенията с някого. Може би смятате себе си за нежен човек и се поддавате на влиянието на други хора през цялото време. Струва си да нарисувате елемента метал. Помислете как бихте искали да изградите тези взаимоотношения във ваша полза. Металът е квадрат, това са ясни ръбове. Дайте на фигурите значението на онези качества, от които се нуждаете в този случай. И за да се впишат екологично във вашите невронни мрежи, нейрографирайте ги.


В кръга от пет елемента Земята представлява човека. Металът е продукт на неговата дейност. Първо, идеята ще се роди във вътрешния свят на човек. След това тя се материализира във външния свят. И след това се появяват „солидни“ устойчиви резултати.


Металът е ценен. Разбираме, че по дефиниция всички хора имат стойност. Но за комуникация избираме само тези, които могат да ни дадат нещо ценно. Много по-приятно е да общуваш с човек, който "има характер", а не с такъв, който е „мек“ и се поддава на влиянието на кой ли не. Кой събеседник бихте избрали: обикновен човек, който не става от дивана и гледа само телевизия, или някой, който се занимава с умна, творческа работа?


Металът идва от Земята. Казваме, че човек има характер, когато е минал през трудни ситуации и е намерил решение за тях, излязъл е победител. За такива хора казват, че имат ядро ​​вътре. За такива хора стойността на метала е техният житейски опит и придобити умения. Ето защо те са ценни.


В какви случаи е добре да нарисувате металния елемент? 


Например за укрепване на структурата на организацията, за укрепване на някакъв вид взаимоотношения, за засилване на собствения си характер при определени обстоятелства, за увеличаване на влиянието, за спиране на неконтролируемо поддаване на чуждо влияние или за запазване на собственото влияние. Металът ни дава мъжественост, постоянство, воля. Структурата ни позволява да се държим в рамките на мястото или обществото, където се намираме, в момент, когато искаме да се „разпространим“. Вътрешната структура ни помага да сме наясно. Металът е управление, ред.


Можете да си припомните поговорките, в които е скрито значението на елемента Метал. Например "сух човек" или "застоял". Това е излишък от метал. Земята е влага. А Металът е сухота. Неговият излишък прави хората сухи в отношенията, безчувствени в разбирането на другите хора.


Прекомерната сухота прави метала крехък. Дали защото хората на епохата на метала са много уязвими, но в същото време много мощни. За да може металът да стане гъвкав, той не трябва да се намокря, в противен случай ще ръждяса напълно и просто ще се разпадне. Металът трябва да се стопи с огън.

Преходът на метала към водата става плавно, на 48 години, когато човек придобива мъдрост и навлиза в дълбочина. В Метала човек твърдо запазва егото си. Във Водата има частично разтваряне на егото и все по-голям контакт с Абсолюта. С края на Епохата на водата започва нов цикъл, ново раждане или преминаване към ново ниво. Металът ще ви позволи да съберете и структурирате целия си предишен опит.


Хората, които пътуват много, но искат да се установят, са добри в боядисването на метал. За тези, на които им е трудно да вземат решения, които се мятат напред-назад в различни идеи, рисуването на Метал също е добро. В този случай излишният вятър се намалява. Ние рисуваме метал, когато трябва да направим нещо здраво, да укрепим нещо. 


Може да научите повече за свойствата на елемента Метал в Алгоритъм НейроЦвят. Можете да го преминете, ако имате сертификат за Потребител на Нейрографика, като отделен курс или като част от курса за Инструктор по Нейрографика. В процеса на обучение ще можете да решите или да се доближите до решаването на някои от житейските си задачи под ръководството на опитни ръководители.


Ако все още не сте Потребител по Нейрографика, можете да видите графика на следващите класове в календара на събитията на Института.


댓글


bottom of page